E Sports in Anderlecht steeds populairder

Terwijl E Sports eerst vooral groot was in Azië lijkt de sport nu ook in Europa te groeien. In Anderlecht wordt het spelen en kijken van E Sports steeds populairder. België loopt zelfs voorop als het aankomt op de ontwikkeling van E Sports. Steeds meer Belgen bezoeken een wedstrijd in Anderlecht. Dit zijn geen gewone sportwedstrijden, maar E Sports toernooien. Hierbij worden verschillende wedstrijden gespeeld. Van een potje Fifa tot de League of Legends Championship. Bezoekers betalen entree om de wedstrijd op grote schermen te zien. De komende jaren zal het aantal bezoekers voor E sports nog verder groeien is de verwachting bij Anderlecht. Anderlecht heeft inmiddels ook z’n eigen team dat deelneemt aan de eProLeague.

Anderlecht heeft niet alleen een FIFA team

De meeste voetbalclubs hebben tegenwoordig ook een digitaal voetbalteam. Spelers uit de Fifa wereld krijgen een contract bij de club aangeboden. Ze krijgen daardoor een vast salaris om voor de club een potje Fifa te spelen. Hierin is Anderlecht niet uniek. Maar Anderlecht heeft tegenwoordig ook Esports teams buiten de Fifa wereld. Zo speelt de club mee in de League of Legends kampioenschappen. In 2015 werd in het Sportpaleis Antwerpen zelfs het WK League of Legends gehouden. De club heeft dan ook z’n eigen team dat namens de club meedoet aan de League of Legends. Het team speelt wereldwijd mee aan grote toernooien en wordt gesponsord door de voetbalclub. Hierdoor kunnen de spelers professioneel Esports spelen. Er is zelfs een e-sport competitie in België voor de League of Legends. Dit spel is al jaren populair tijdens grote e-sports toernooien.

Miljoenen euro’s gaan er om in de E-sports

E-sports is ook voor voetbalclubs belangrijk geworden omdat er veel geld in omgaat. Er kijken ook fans naar die normaal niet naar voetbal kijken. Hierdoor kan Anderlecht een nieuwe doelgroep aantrekken. Daarbij gaan er miljoenen euro’s om in E-sports. Spelers maken kans op gigantische geldprijzen en daarom kiezen steeds meer clubs ervoor om een professioneel team op te zetten. Anderlecht heeft z’n sportteam inmiddels RSCA Esports genoemd en veel verschillende pro spelers in het team zitten. Namens Anderlecht proberen ze E sportprestaties neer te zetten. Het is ook mogelijk om jezelf te kwalificeren voor de professionele teams. Wie weet groei je zo zelf nog uit tot E-sports speler.

Wedden op voetbal als e-sport

Naast de E-sports zien we ook steeds meer fans zich richten op sportweddenschappen. Het is voor fans een manier om met de sport mee te doen door een weddenschap te plaatsen. Je voelt je zo nog meer betrokken bij de sport. Daar komt nog eens bij dat je kans maakt om geld te winnen. Zo kan je aan je eigen variant op E-sports deelnemen. Door te wedden op voetbal wordt het nog spannender om een gokje te wagen. Je maakt zo kans op een leuk geldbedrag als je een gokje waagt.

Anderlecht nieuws Antwerp nieuws Beerschot-Wilrijk nieuws Cercle Brugge nieuws Club Brugge nieuws Dender nieuws
Genk nieuws Gent nieuws Kortrijk nieuws Mechelen nieuws OH Leuven nieuws Sint-Truiden nieuws
Sporting Charleroi nieuws Standard Liège nieuws Union Saint-Gilloise nieuws Westerlo nieuws

Rscanieuws.be

Bezoek Rscanieuws.be voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over Anderlecht van Brussels. Blijf op de hoogte van de laatste Anderlecht transfers en bekijk de live scores tijdens Anderlecht wedstrijden.

Rscanieuws.be heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Rscanieuws.be wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Rscanieuws.be worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Rscanieuws.be 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.