Rscanieuws.be heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld.

Heeft RSC Anderlecht Het In Zich Jupiler Kampioen Te Worden?

Het nieuwe voetbalseizoen staat om de hoek en de fans zitten al weer met volle vreugd te wachten. Er worden al veel voorspellingen gedaan wie kampioen dient te worden. Gokken is al langere tijd legaal in België. Ook op online sites kijken mensen livestream voetbal na een gokje te hebben gewaagd. Het is dan ook ontzettend spannend om je eigen club te zien winnen én er wat op te verdienen. Het geeft namelijk een dubbele spanning. Maar zijn al die voorspellingen wel juist? Heeft Anderlecht het wel in zich om kampioenen te worden?

Geschiedenis van de club

De club bestaat al 104 jaar en is opgericht op 27 mei 1908. De kleuren van de ploeg zijn paars-wit, omdat dat de bloemen van Koning Elisabeth paar en wit waren op de koets. Er werd dus echt eer gedaan aan de kroon. De koning bracht een bezoek aan de gemeente. Op 8 april werd er bij de KBVB aangesloten en kreeg het stamnummer 35. Elke Belgische club krijgt een stamnummer van de voetbalbond. Deze worden dan ook vaak gekoesterd door de fans en supporters. Sinds deze aansluiting heeft de vanaf 1935 in de eerste klasse gespeeld. Ze zijn nooit meer gedegradeerd. Wel zijn de paars-witte 34 keer landskampioen geweest en bezitten ze 5 europese bekers. Met deze mooie geschiedenis kan je wel zeggen dat ze weten hoe het is om een winnaar te zijn. De vraag is of ze het in het seizoen van 2022/2023 weer gaat lukken.

Het spannende vorige seizoen

Vorig seizoen ging het prima voor de Anderlechters. Ze plaatste zich op een mooie 3e podiumplek. Union SG wist met 8 punten los de overwinning te pakken. Het verschil met Anderlecht was echter 16 hele punten. Dat is niet niks en RSCA zal dan ook moeten vechten dit seizoen om die plek over te nemen voor de 35e landstitel. Dat zou een mooi streven zijn, want het stamnummer is ook 35. Anderlecht zat echter wel op de hielen met het aantal doelpunten. Hier wisten ze de 2e plek in de lijst te bemachtigen met 72 doelpunten in een seizoen. 

De nieuwste Transfers en geruchten

De Belgische club probeert al weken het team te versterken. Zo zoeken ze nieuwe spelers om de grote concurrenten uit de weg te slaan. Het is dan ook nodig om het team hier en daar te versterken en te finetunen. De afgelopen weken hebben ze al 3 spelers bemachtigd, waarvan 1 te huur is. het probleem is nu echter dat de bankrekening leeg raakt. Ze betaalde ze 5 miljoen voor Nilson Angulo en Abdulrazak Ishaq. Verwacht wordt dat deze spelers het team goed zullen versterken. Helaas zou de coach nog meer spelers zien, maar is dit bijna niet meer in realiteit te brengen. Wanneer het geld op is, wordt het lastig voor een transferperiode. 

Gaat RSCA het kampioenschap behalen?

Het seizoen is nog niet begonnen dus het is natuurlijk lastig te zeggen. De vooruitzichten zijn redelijk goed, maar kunnen nog wel beter. Anderlecht is bekend met kampioen worden en de vechtlust zit er zeker in. Ze hebben goede spelers in het team die de droom in principe werkelijk kunnen maken. Het zal een spannend seizoen worden, omdat de concurrenten er ook alles aan zullen doen. Met weinig nieuwe spelers zal het vast en zeker een lastige opgave worden. Na vorig jaar een goed seizoen te hebben gebald, zal alleen de toekomst weten wat er gaat gebeuren. Wel is zeker dat Anderlecht goede kansen heeft op een kampioenschap.

Rscanieuws.be

Bezoek Rscanieuws.be voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over Anderlecht van Brussels. Blijf op de hoogte van de laatste Anderlecht transfers en bekijk de live scores tijdens Anderlecht wedstrijden.

Rscanieuws.be heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Rscanieuws.be wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Rscanieuws.be worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Rscanieuws.be 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.