Hoe kom je tot rust na het sporten?

Na een lange wedstrijd op het voetbalveld is het belangrijk om je lichaam uit te laten rusten. Rust is enorm belangrijk voor je spierherstel en zorgt ervoor dat je over een dag of twee weer op het voetbalveld kunt staan, zonder al te veel last te hebben van vermoeidheid of spierpijn. In dit artikel vertellen we hoe je tot rust komt na het sporten. Stap dus de douche in en plof op de chaises longue met een lekkere proteïne shake. 

De juiste voeding

Voeding helpt ons lichaam constant. Zo helpt de juiste voeding ons ook bij het herstellen van onze spieren na 90 minuten op het voetbalveld. De voedingsstoffen die voornamelijk van belang zijn, zijn eiwitten en koolhydraten. Eet dus zodra je thuis bent een lekker bord pasta met gehakt, of ga voor wat gekookte eieren en een bakje fruit. Heb je weinig tijd? Dan kun je een proteïne shake of kwark eten. Des te eerder je koolhydraten en eiwitten binnenkrijgt, na het sporten, des te sneller je spieren deze voedingsstoffen tot zich nemen. 

Lichamelijke rust

Naast dat het belangrijk is dat je je spieren voedt met de juiste stoffen, is het ook belangrijk om je lijf uit te rusten. Doe dit door je spieren te ontspannen met een warm bad of een warme douche. Ga daarna lekker op een grote poef zitten en strek je spieren wat uit. Plof daarna lekker op de bank en kom tot rust. Dit kun je doen door middel van meditatie of een korte power nap. Ook is het belangrijk om elke nacht voldoende te slapen. Tijdens je zeven tot negen uur slaap zullen je spieren zich herstellen, zodat ze de volgende dag optimaal voor je kunnen werken. 

Geniet van een massage

Wanneer je regelmatig sport, is het belangrijk om maandelijks een massage in te boeken. Niet alleen werkt het enorm ontspannend, ook is het fantastisch voor spierherstel. De knopen in je spieren die kunnen worden veroorzaakt door sporten, worden er door middel van een stevige massage zo uitgedrukt. Dit resulteert in een ontspannen gevoel en pijnvermindering. Ideaal voor iemand die zoveel sport als jij! 

Sporten is enorm leuk en zeer belonend, maar om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk kunt genieten van een actieve levensstijl is het heel erg belangrijk om goed voor je lijf en je spieren te zorgen. Eet daarom de juiste voeding, geef je lichaam rust, slaap genoeg en geniet regelmatig van een heerlijke weefsel- of ontspanningsmassage. Zo sta jij nog jaren op het veld!

AS Eupen nieuws Anderlecht nieuws Antwerp nieuws Cercle Brugge nieuws Club Brugge nieuws Genk nieuws
Gent nieuws Kortrijk nieuws Mechelen nieuws OH Leuven nieuws RWDM nieuws Sint-Truiden nieuws
Sporting Charleroi nieuws Standard Liège nieuws Union Saint-Gilloise nieuws Westerlo nieuws

Rscanieuws.be

Bezoek Rscanieuws.be voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over Anderlecht van Brussels. Blijf op de hoogte van de laatste Anderlecht transfers en bekijk de live scores tijdens Anderlecht wedstrijden.

Rscanieuws.be heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Rscanieuws.be wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Rscanieuws.be worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Rscanieuws.be 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.